«

»

Čer 20

Na co se těšit po E3

Electronic Entertainment Expo skončila už před týdnem, ale proč se nepodívat, co z představeného podle mě stojí za pozornost. Nejvíce mediální pozornosti byla logicky věnována velkým značkám a nezávislé hry byly spíše v ústraní. I tak se ukázalo několik zajímavých kousků.

Všechny nadchla prezentace No Man’s Sky. Ale po vyprchání nadšení přišly otázky, o co ve hře vůbec půjde. Já věřím, že v Hello Games si tyhle informace nechávají pro sebe až do doby, kdy bude jasné přesnější datum vydání. Z ukázky šlo každopádně vidět, že prostoru pro obsah je hodně. Rok pracovali na matematickém modelu, který generuje prostředí, takže teď zbývá jej zaplnit. Pořád visí otazník nad tím, na čem půjde No Man’s Sky hrát. Desetičlenný tým asi dostal zaplaceno od Sony, takže zatím je jedinou jistou platformou Playstation 4 s tím, že i PC je pro vývojáře zajímavé.

Microsoft


Nemám žádný Xbox, ale dvě značky mě lákají – Forza a Halo. Forzy se na PC nikdy nedočkám, ale pár dílů Halo na PC už vyšlo a vzhledem ke slibům Microsoftu, že se chtějí soustředit i na PC, v koutku duše doufám, že se Master Chief Collection podívá i mimo konzoli. Ukázka nového Assassin’s Creed vypadala úchvatně, hlavně pohyb postavy. Jinak to ale bude popáté nebo pokolikáté to samé. To Sunset Overdrive je jiné jako většina herní produkce, ale bohužel je také Xbox One exkluzivní. Co ale není a nebude exkluzivní je spousta nezávislých her, kterým se Microsoft začal věnovat až po tom, co jim většina z nezávislých vývojárů utekla k Sony. Ori and the Blind Forest vypadá kouzelně. Inside, tedy barevnější Limbo, si taky rád zahraju. Cuphead bylo v sestřihu her vyvíjených v rámci programu ID@Xbox jen pár vteřin, ale i tak mi uhranulo. Taktéž se podívá na PC.

Sony


Sony byla v pozici, kdy si po loňské konferenci může dovolit v podstatě cokoliv. A tak to nebylo tak nabouchané jako loni a prezentovali plno multiplatformových titulů, z nichž stojí za zmínku jen Batman, Metal Gear (už si sakra musím sehnat a rozehrát Legacy edici) Mortal Kombat (přestože bojovky mi nejdou), neberu-li v potaz GTA V. Jelikož nemám a v blízké době ani nebudu mít PS4, tak velká část her se mě netýkala. V případě The Order: 1886 mě to nemrzí a i když jsem sérií Souls v podstatě nepolíbený, tak Bloodborne bych si rád zahrál. A Uncharted? Jednička byla hezká, ale po stránce hratelnosti nic moc. Myslím, že v tomhle se ani napočtvrté nebude nic měnit. Destiny bude určitě vypadat k světu i na PS3, ale pořád nevím, jak se k té hře mám stavět. Dvě nejzajímavější nové Sony hry, tedy Entwined i Abzu, pojedou i na PS3, resp. na PC. Podobně je na tom třetí LittleBigPlanet. Třeba do série přivedou Sumo Digital potřebné nové nápady. Překvapení večera, remake Grim Fandango, Tim Schafer přislíbil i na další platformy, takže si tuhle údajnou legendu konečně zahraju.

Ti další


Ubisoft pro mě naprosto nepochopitelně ukázal pohybové blbosti (které navíc předváděli lidi, co neumí klikovat) a hry, které už ukázali u Sony nebo Microsoftu. Zbývá tedy The Crew, které by mohlo ukojit mou žízeň po zajímavé závodní hře, emitovní hříčka Valiant Hearts a nové Rainbow Six. Těžko říct, jestli se Frantíci po kauze Watch Dogs poučili, ale nechce se mi veřit, že takhle bude vypadat finální hra.

Na EA nebylo v podstatě nic. Jedna hra z každé jejich sportovní série a několik prototypů. Jen to Dragon Age vypadá jako hra, kterou bych mohl hrát. Až projedu první dva díly.

Už nějakou dobu si říkám, že pokud bych si teď kupoval konzoli, tak jedině Wii U a Nintendo mi dokázalo proč. Spoustu her, jako třeba Kirbyho, Toada nebo Yoshiho bych asi vynechal, ale co ti noví Super Smash Bros.? Co nová Zelda (vlastně dvě Zeldy, když se to tak vezme), dva díly Bayonetty za cenu jednoho, Xenoblade Chronicles X, Star Fox, ale hlavně Splatoon? Nápady Japoncům nechybí. Horší je to s lidmi, kteří by si ty nápadité hry chtěli zahrát. Nebo přesněji, kteří by si chtěli koupit konzoli, na kterou ty hry vychází.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>