«

»

Srp 07

Rocksmith 2014 deník – týden první

url

Tak jsem se po dlouhé úvaze rozhodl zkusit své schopnosti a koupil jsem si Rocksmith. Volba padla na PC bundle původní hry. PC kvůli DLC a možnosti přidávat custom songy a první hru kvůli ceně, která i při dokoupení Rocksmith 2014 byla o několik stovek nižší, než bundle 2014. Ušetřit můžu ještě víc, pokud bych prodal kód na Rocksmith, který jsem dostal na steamu při aktivování kódu pro DLC. Načasování pošty nemohlo být lepší, protože oba balíky mi přišly zároveň v den, kdy jsem zrovna nemusel na brigádu.

Den první – 24. červenec
Hned po převzetí balíků jsem se vrhl do rozbalování a následně hru stáhl ze Steamu. Stahování trvalo asi půl hodiny, během které jsem stihl sníst druhou snídani (je potřeba, když vstáváte v půl paté) a pak už jsem se mohl pustit do hry. Po nutné úvodní kalibraci jsem logicky zvolil lekce. Všechny šly v podstatě bez problémů, dokud nepřišla řada na Bends 101, které buď špatně hraju, nebo je hra špatně registruje, ale dle pohledu na internet nejsem jediný, kdo si s touhle lekcí neví rady. Potom přišlo na řadu několik doporučených songů v Learn a Song. Po asi třech hodinách hraní mi záhadně zmizelo jedno trsátko, ale naštěstí jsou v balení dvě. Potom mi zmizel i všechen postup ve hře, který se naštěstí obnovil po restartu Steamu/systému. Trsátko ale nikde.

Den druhý – 25. červenec
Guitarcade hry jsou fajn trénink, ale bohužel mi tam chybí nějaké nastavení obtížnosti, protože ve většina z nich se trestá hned první chyba a potom je potřeba čekat na zobrazení všech výsledkových obrazovek a znovu vybranou hru spustit. Pohyb po hmatníku a strunách si potřebuju dostat do paměti a do rukou a tyhle hříčky by k tomu byly ideální. Kdyby byly přívětivější k nováčkům jako já, kterým to trvá trochu déle.

Den třetí – 26. červenec
Došlo i na druhou lekci akordů, ve které po mně hra chce, abych používal o jeden prst více, než by se mi líbilo, protože mi to přijde zbytečné a hlavně se mi tam nevleze! Co je důležitější, našlo se trsátko.

Den čtvrtý – 28. červenec
Opakování je matka moudrosti, takže jsem se znovu protrápil některými už hotovými lekcemi. Překvapivě to bylo jednodušší než napoprvé. Blitzkrieg Bop už skoro zvládám, jen kdyby to nebylo tak rychlé, ale to se poddá. Veřím, že jo. S Riff Repeater to půjde jednodušeji.

Den pátý – 30. červenec
Mírný pokrok v mezích zákona.

Den šestý – 31. červenec
Blitzkrieg Bop na 85 procent. Akorát se mi zdá, že slyším kytary trochu jinak, než si žádá hra. A v String Skip Saloon mám problém, který má dvě různé podoby. Buď hra nezaregistuje brnknutí na strunu, nebo naopak zahraje strunu, které jsem se určitě nedotknul.

Den sedmý – 4. srpna
Už zhruba vím, kam dávat prsty, ale stejně se raději dívám na ruce, ať už na levou nebo na pravou. A Blitzkrieg Bop je v mém podání ucházející, takže se vrhám na další song – R U Mine?.

V hraní/učení budu pokračovat dál a určitě mám v plánu zkusit i původní hru. Uvidím, jestli si budu i nadále dělat takovéhle poznámky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>